Når man tilbereder med sous vide, er det vigtigt, at posen holdes nede i vandet. På den måde bliver maden i posen opvarmet ensartet og fra alle sider af det varme vand – og som regel går det helt af sig selv. Hvis posen flyder, vil dele af den stikke op ad vandet og dermed ikke få varme nok.
Vægten af maden i posen vil som regel trækker posen ned i vandet, så varmen kan komme til. Men i nogle få tilfælde vil posen flyde, og det er ikke så godt.
(Jeg nævner i videoen nogle silikonebelagte magnet som ikke findes mere. Jeg har fundet nogle lignende her: https://www.allpax.de/product_info.php/info/Sous-Vide-Gewichte-Sous-Vide-Magnet-8-Stueck.html
Men der er nogle tricks, der let kan ordne dette problem, og dem gennemgår jeg i videoen.
Videoen er på godt 6 minutter og indeholder disse emner:
Start | Emne |
---|---|
0:05 | Hvorfor må posen ikke flyde? |
0:44 | Hvorfor flyder posen? |
2:35 | Hold posen nede 1: Vægt |
3:26 | Hold posen nede 2: Magneter |
4:25 | Hold posen nede 3: Stativ |
5:59 | Links |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.