Sous vide giver generelt gode og træfsikre resultater, men nogle kombinationer af råvarer og sous vide-tilberedning kan noget særligt.
Da jeg forberedte de 214 opskrifter i Sous vide-håndbogen blev jeg gang på gang overrasket over hvor ekstragodt resultatet blev.
Sous vide-håndbogen: Disse resultater overraskede ekstra meget
I bogen har jeg derfor afmærket ikke mindre end 60 opskrifter som jeg vil anbefale dig at prøve – også selvom du måske ikke selv havde tænkt på at lave den ret.
Andelår Asparges, hvide Blomkål Blomme Blæksprutte, 8-armet Brombær Brontosaurus steak Culotte (gris) Culotte (okse/kalv) Dorade Fasanbryst Fjæsing Flap meat Flat iron Flæskesvær Hummer Iberico pluma Iberico presa Kalvekæbe Kalvetunge | Kammusling Kaninlår Knurhane Kvæde Kyllingelår Lammekølle, muskler Lammeryg Lammeskank Lyssej Nakkefilet Nakkekotelet Nyretapper Outside skirt Perlehønebryst Pighvar Pocheret æg Porre Pære Reje (Vannamei-) Ribbensteg | Ribeye, steg Roastbeef (inderlår) Rødbede Rødfisk Rødtunge Røræg Sandart Selleri Skinke Skinkemignon (lårtunge) Slethvar Spidsbryst Spinat Svampe Teres Major Tomat Torskerogn Vagtelbryst Æble Ørred |
– dog uden de mange tips og tricks som også findes i Sous vide-håndbogen til hver tilberedning.
Udfordring: Prøv en ret du IKKE har prøvet før
Hvis du prøver at lave en af disse retter, som du IKKE har prøvet før – så tag et billede af resultatet og send det til mig sammen med din korte vurdering, så lægger jeg det på siden her til inspiration for andre. Tak for hjælpen!
Send billede og tekst her: karsten@sousvide20.dk.