Prøv noget nyt – og få flere succeser på tallerkenen

Sous vide giver generelt gode og træfsikre resultater, men nogle kombinationer af råvarer og sous vide-tilberedning kan noget særligt.

Da jeg forberedte de 214 opskrifter i Sous vide-håndbogen blev jeg gang på gang overrasket over hvor ekstragodt resultatet blev.

Sous vide-håndbogen: Disse resultater overraskede ekstra meget

I bogen har jeg derfor afmærket ikke mindre end 60 opskrifter som jeg vil anbefale dig at prøve – også selvom du måske ikke selv havde tænkt på at lave den ret.

Andelår
Asparges, hvide
Blomkål
Blomme
Blæksprutte, 8-armet
Brombær
Brontosaurus steak
Culotte (gris)
Culotte (okse/kalv)
Dorade
Fasanbryst
Fjæsing
Flap meat
Flat iron
Flæskesvær
Hummer
Iberico pluma
Iberico presa
Kalvekæbe
Kalvetunge
Kammusling
Kaninlår
Knurhane
Kvæde
Kyllingelår
Lammekølle, muskler
Lammeryg
Lammeskank
Lyssej
Nakkefilet
Nakkekotelet
Nyretapper
Outside skirt
Perlehønebryst
Pighvar
Pocheret æg
Porre
Pære
Reje (Vannamei-)
Ribbensteg
Ribeye, steg
Roastbeef (inderlår)
Rødbede
Rødfisk
Rødtunge
Røræg
Sandart
Selleri
Skinke
Skinkemignon (lårtunge)
Slethvar
Spidsbryst
Spinat
Svampe
Teres Major
Tomat
Torskerogn
Vagtelbryst
Æble
Ørred
Nogle af opskrifterne kan du finde her på sousvide20.dk
– dog uden de mange tips og tricks som også findes i Sous vide-håndbogen til hver tilberedning.

Udfordring: Prøv en ret du IKKE har prøvet før

Hvis du prøver at lave en af disse retter, som du IKKE har prøvet før – så tag et billede af resultatet og send det til mig sammen med din korte vurdering, så lægger jeg det på siden her til inspiration for andre. Tak for hjælpen!

Send billede og tekst her: karsten@sousvide20.dk.

Her er andres afprøvninger af opskrifterne


Gåselår. 24 timers sprængning, 12 timer sous vide . “Helt perfekt” (Jette Hørup, januar 2022).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *