Denne grønne sandwich tilberedes traditionelt i ovn, men ved at forberede aubergineskiverne i sous vide, bliver de perfekt møre, uden bitterhed og med en mild, men tydelig auberginesmag med et nøddestrejf.
Hvis man laver 2-3 lag, kan man sætte en kort træpind igennem så sandwichen ikke vælter.
Med lidt brød og måske en lille grøn salat er det en ret i sig selv.
4 personer (tilbehør eller forret)
- 1 stk aubergine i 12 stk skiver (uden endeskiver)
- 150 g tomater i 12 stk 1 cm skiver, knuget fri for væde
- 125 g (helst bøffel-)mozzarella i 12 skiver, afdryppede
- 20 g parmesan, friskrevet
- 2 g tørret oregano
- Basilikumblade til pynt
- Salt aubergineskiverne rigeligt og pensl den ene side med olie og drys med oregano.
- Læg det i en eller flere poser, så de kan ligge i et lag.
- Pak ved middel tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/0:30, flere tider/temperaturer side 336).
- Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen: Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig en uge på køl.
- Forvarm ovnen på 250° varmluft.
- Læg 4 skiver aubergine på en bageplade (start med de største), fordel 1/3 af tomat og mozzarella ovenpå og tryk det lidt sammen. Drys med parmesan og friskkværnet peber. Gentag 2 gange, så hver sandwich får 3 lag. Sæt evt. en kort træpind i hver, så de ikke vælter.
- Bag ved 250° varmluft i ca. 8-10 min til osten er flydende og lidt brun i kanten.
- Pynt med basilikumblade.
Forslag til tilbehør
- Frisk og syrlig grøn salat
- Brød
- Lammekød, som f.eks. lammeculotte
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.