Video: Klaret smør og ghee

Klaret smør og især ghee, er det bedste at stege i: Det branker ikke, og ghee overfører en fantastisk, karamelliseret smag til kød eller grønt. Prøv at dufte til det – ren karamel! Det er let at lave, og holder sig i ugevis på køkkenbordet. I videoen viser jeg trin-for-trin hvordan du laver det. Se evt. de enkelte afsnit ved at klikke herunder.

Opskriften kan du også læse her.

Hele videoen er på 7 minutter og indeholder disse emner:

StartEmne
0:06Hvad er smør?
1:22Rent smørfedt på 3 måder
2:04Klaret smør (lunet)
2:50Klaret smør (lunet i sous vide)
3:46Klaret smør (kogt)
4:27Ghee
6:34Opskrifterne
Klaret smør og især ghee, er det bedste at stege i: Det branker ikke, og ghee overfører en fantastisk, karamelliseret smag til kød eller grønt.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *