Klaret smør og især ghee, er det bedste at stege i: Det branker ikke, og ghee overfører en fantastisk, karamelliseret smag til kød eller grønt. Prøv at dufte til det – ren karamel! Det er let at lave, og holder sig i ugevis på køkkenbordet. I videoen viser jeg trin-for-trin hvordan du laver det. Se evt. de enkelte afsnit ved at klikke herunder.
Opskriften kan du også læse her.
Hele videoen er på 7 minutter og indeholder disse emner:
Start | Emne |
---|---|
0:06 | Hvad er smør? |
1:22 | Rent smørfedt på 3 måder |
2:04 | Klaret smør (lunet) |
2:50 | Klaret smør (lunet i sous vide) |
3:46 | Klaret smør (kogt) |
4:27 | Ghee |
6:34 | Opskrifterne |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.