Denne opskrift kræver en kammervakuummaskine for at tilberede rødløgs-relish og melon med den hårde vakuumering.
4 personer (tilbehør)
- 75 g rødløg i meget tynde skiver 20 g (2 spsk) æbleeddike
- 10 g (1 spsk) akaciehonning
- 10 g (1 spsk) olivenolie
- 350 g vandmelon (ca. 500 g med skal) i 2 cm skiver (skallen skal være på)
- 80 g hjertesalat (evt. iceberg) i grove stykker
- 25 g rucola
- 100 g feta smuldret i 2 cm stykker
- 50 g solsikke- eller pinjekerner, ristede
- Rør eddike, honning og olie sammen.
- Pak løgskiver og olie/eddike-dressing ved maksimalt tryk i en pose.
- Pak melonskiverne i ét lag ved maksimalt tryk i en eller flere (andre) poser.
- Skær skallen af melonskiverne, og del kødet i 2×2 cm tern.
- Bland alle ingredienserne og smag til.
- Drys evt. med ekstra solsikke- eller pinjekerner.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.
Mht melonen. Ville det ikke være nemmere blot at lægge den i et lille fad og aktivere matineringsfunktionen på kammervacuummaskinen. Så kunne man også tage skallen af først
Hej Niels
God ide, det kan man sagtens!
Mange hilsner
Karsten