Jordskokker er her tilberedt i forholdsvis kort tid, så de bliver møre, men har meget bid. Sammen med det syrligt/friske i æblerne er det en frisk og mættende ret i sig selv, eller tilbehør til både rødt oksekød og grisekød.
Jordskokkerne kan opbevares i posen på køl i 5-6 dage, og den færdige salat kan gemmes i nogle dage på køl.
4 personer (frokostret eller tilbehør til hovedret)
- 400 g jordskokker, skrællede/skrubbede og skåret i 2 cm skiver
- 15 g olie til posen
- 4 g (1 tsk) salt til posen
- 200 g syrligt æble i 1 cm tern
- Evt. 10 g chili i 2 mm tern
- Olie/citron-dressing
- 10 g purløg, skåret i 2 mm ringe
- Tilbered jordskokkerne 85°/0:30 – giv evt. 15-30 minutter mere, hvis du vil have mindre sprødt bid.
- Forbered dressingen.
- Skær æbleternene ud og bland dem straks i dressingen, så de ikke bliver brune.
- Bland det hele og smag til.
- Drys med purløg.
Passer godt til
Sauce |
---|
Brunet smør |
Krydderurtecreme |
Purløgs/skyr-creme |
Vinaigrette |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.