Fejlkoder: Hvad betyder de?

De forskellige stave og bade har de samme typiske fejlsituationer, men desværre bruger de ikke de samme fejlkoder. De fleste fejlkoder starter med et “E” (“Error” = fejl på engelsk) efterfulgt af et eller flere tal.

Jeg har søgt i de manualer jeg kunne finde, på nettet og i apps og fundet disse typiske fejl. Desværre giver producenterne ofte meget få eller ingen oplysninger om fejlkoder – nederst kan du se en oversigt over hvilke apparaters fejlkoder jeg har fundet dokumenteret .

Hvis du ser en fejlmeddelelse kan du se om dit apparat er med i min oversigt, men prøv at se på alle fejlene – måske er der en løsning som du kan prøve.

For lav vandstand

Dette er langt den hyppigste fejl. Hvis vandet ikke er mindst op til MIN-markeringen, så fyld vand på.

Fejlen kan også opstå, hvis apparatet er meget tilkalket (afkalk det så, se vejledning her).

Jeg har fundet disse fejlkoder for denne fejl:

  • E1: Caso SV200
  • E01: iVide, Steba SV100, Steba SV200
  • E04: Steba SV2
  • E05: Cook&Baker, iVide
  • EE1: Steba SV50, Steba SV75, Steba SV80, Caso SV300, Profi Cook stick
  • ER-05: Sous Vide Supreme Touch
  • LO: Anova Precision Cooker

Fejl i termostaten

Bør normalt ikke ske, så hvis det gentager sig, er apparatet måske i stykker. Prøv at slukke og lade apparatet køle af. Steba SV200 viser E02 hvis den er markant for længe om at nå den indstillede temperatur.

Jeg har fundet disse fejlkoder for denne fejl:

  • E02: Cook&Baker, iVide

Fugt i elektronikken

Kan måske også optræde, hvis elektronikken har fået fugt, typisk fordi vanddamp er trængt ind i en stav under tilberedning ved højere temperaturer i længere tid (f.eks. grøntsager ved 85° i flere timer). Læg staven til tørre på et varmeapparat i flere dage.

Jeg har fundet disse fejlkoder for denne fejl:

  • E06: Cook&Baker

Strømafbrydelse og temperaturen er faldet til under 55°

Enheden virker, men der har været strømafbrydelse og vandet/maden er under den kritiske temperatur for fødevaresikkerhed. Overvej at kassere maden.

Jeg har fundet disse fejlkoder for denne fejl:

E03: Sous Vide Supreme Touch

Hvilke apparaters fejlkoder har jeg fundet?

Du kan sortere, søge eller filtrere listen.

Apparat/fejlkodeBad/stav123456Andet
Anova NanoStav-------
Anova Precision CookerStav------X
Anova ProfessionalStav-------
Caso SV200StavX------
Caso SV300StavX------
Cook&BakerStavXX-----
iVideStavXX--X--
Kitch Pro EpicuréStav-------
Melissa Sous Vide StickStav-------
Profi Cook stickStavX------
Sous Vide Supreme 11LBad-------
Sous Vide Supreme 9LBad-------
Sous Vide Supreme TouchBad--X-X--
Steba SV1Bad-------
Steba SV100StavX------
Steba SV2Bad---X---
Steba SV200BadXX-----
Steba SV50StavX------
Steba SV50StavX------
Steba SV75StavX------
Steba SV80StavX------
SUU’ VEEDStav-------
WittStav-------

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

2 Comments Add yours

  1. Søren Pedersen says:

    steba sv50

    Fejl – skriver i feltet for temperatur: 8.0.7

    Den varmer ikke og den roterer ikke –

    Har prøvet at køle den af – samme resultat

    1. Hej Søren Jeg kender desværre ikke denne fejlmeddelelse.
      Jeg ville kontakte forhandleren og bede om en ombytning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *