Tilberedt sous vide bliver gulerødderne netop møre med et lille bid, en fin sødme og stor smag af gulerødder.
Gulerod kendes især i den orange udgave, men findes også i gul, hvid og lilla (de smager ens). Den er rig på A-vitamin, der er fedtopløseligt, så den kan med fordel tilberedes med lidt fedtstof (smør).
Den afsluttende, korte tur på grillen tilfører lidt røg og brændte bidder til smagen.
4 personer (tilbehør)
- 300 g gulerødder (gerne i forskellige farver), skrællede (og meget tykke gulerødder flækkede)
- 1 g (1/4 tsk) salt
- 30 g blødt smør
- Evt. reven skræl af en appelsin
- Sous vide-forbered
- Fordel salt og smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og læg gulerødderne i og vakuumer. Hvis der er lilla gulerødder, skal de pakkes i en separat pose, ellers vil de misfarve de andre.
- Sous vide-tilbered gulerødderne ved 85° i 1 time.
- Gem evt. maden på køl (Se: Cook-chill længere nede).
- Hæld væsken i posen fra. Tør gulerødderne og vend dem i lidt olie (og evt. reven appelsinskal).
- Grill
- Tænd for grillen til max (låget på). Vent 10 min så grillen er gennemvarm.
- Læg gulerødderne på (evt. på en grillbakke) og grill dem indtil de netop har fået lidt farve, i alt ca. 4-5 min. Drej dem undervejs, så de får farve på alle sider.
- Server
- Drys med lidt flagesalt.
Cook-chill: Forbered i forvejen?
Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- Som forret med en frisk creme af skyr, mayonnaise og purløg eller dild.
Passer godt til
Sauce |
---|
Aïoli |
Mayonnaise |
Velouté-sauce |
Vinaigrette |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.