Majs sælges oftest let umodne (fordi de ellers vil være tørre i toppen), men ved sous vide-tilberedning udvikler de nogen sødme og bliver blødere – og mere saftige, end hvis de kun grilles. De bedste majs fås friske i højsæsonen og har en mørkegul farve uden indtørrede korn.
Den afsluttende, korte tur på grillen tilfører lidt røg og brændte bidder til smagen.
4 personer (tilbehør)
- 3 majskolber
- 1 g (1 tsk) flagesalt
- 20 g blødt smør (meget gerne ghee!)
- Sous vide-forbered
- Fjern blade og skæg fra majsen, skyl og tør den godt.
- Smør det bløde smør på, salt majsen og vakuumer dem.
- Sous vide-tilbered dem ved 75° i 1 time.
- Gem evt. maden på køl (Se: Cook-chill længere nede).
- Hæld væsken i posen fra.
- Grill
- Tænd for grillen til max (låget på), og vent derefter 10 min så den bliver gennemvarm.
- Når grillen er varm, lægges majsen og grilles mens de vendes hvert minut, indtil de netop har fået lidt farve, i alt ca. 5-6 min.
- Server kolberne hele, eller del dem i 3-4 stykker.
- Server
- Drys med lidt flagesalt.
Se hele siden med opskrift, flere billeder, tips og tricks fra “Sous vide-håndbogen” (den gratis læseprøve med udsnit).
Cook-chill: Forbered i forvejen?
Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Passer godt til
Sauce |
---|
Brunet smør |
Koldt smør |
Mayonnaise/skyr-creme |
Tomatsalsa |
Tomatsauce |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.