Stikkelsbærkompot er et friskt/syrligt modspil til sommerens retter, f.eks. med kylling eller kalv. Kompotten bliver ikke så bitter som ved kogning.
Er også god som dessert med vaniljecreme eller på morgenmaden.
4 personer som tilbehør
- 200 g stikkelsbær
- 50 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
- Nip evt. den brune blomsterrest i den ene ende af (en fiskepincet er god til det).
- Kom bær og sukker i en pose og vakuumer ved minimalt vakuum for ikke at knuse bærrene.
- Tilbered 85°/0:15.
- Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
- Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).
Passer godt til
Sauce |
---|
Crème Anglaise |
Vaniljecreme |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.