Denne creme er god som dip eller som tilbehør til rodfrugter, fisk eller kød.
Hvis den skal gemmes nogle timer, holder salsaen farven bedre, hvis den vakuumeres.
4 personer (tilbehør)
- 50 g blade af (1 bundt) mynte
- 100 g blade og fine stængler af (1 bundt) bredbladet persille
- 50 g blade og fine stængler af (1 bundt) basilikum
- 35 g kapers
- 25 g dijonsennep
- 50 g ansjoser
- 30 g limesaft
- 10 g rødvinseddike
- 100 g olivenolie
- Blend alt udtagen olie.
- Tilsæt derefter olie, mens der blendes, indtil massen er tyktflydende.
- Smag til med peber.
Passer godt til
Type | Råvare | Sauce | Sous vide 2.0, side | saucealias | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|---|---|
Gris | Iberico pluma | Grøn salsa | 96 | 77 | |
Gris | Iberico secreto | Grøn salsa | 100 | 79 | |
Gris | Svinemørbrad | Grøn salsa | 120 | 84 | |
Lam | Lammekølle, muskler | Grøn salsa | 155 | 109 | |
Lam | Lammekølle, udbenet | Grøn salsa | 155 | 110 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.