Romesco-sauce er en tomatbaseret spansk (catalansk) sauce, oprindeligt til fisk. Den er også god til grillet kød og som grøntsagsdip.
Juster evt. med vand til en lind pasta.
8 personer (tilbehør)
- 100 g grillede pebre (af 2 røde pebre)
- 10 g (2 stk.) grillede, røde chili
- 3 hvidløgsfed, knuste
- 200 g tomater i kvarte
- 100 g tørt brød i små terninger
- 100 g mandler
- 10 g tomatpure
- 20 g paprika
- 60 g sherryeddike
- 100 g olivenolie
- Cayennepeber
- Rist hvidløg og tomater på bagepapir 10 min. i ovn ved 190° varmluft.
- Tilføj brød og mandler og rist i yderligere 10 min. til brødet brunes.
- Blend alle delene og smag til.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Okse | Brontosaurus steak | 29 | |
Okse | Côte de boeuf | 88 | 31 |
Okse | Flap meat | 40 | 37 |
Okse | Brombær | 42 | 38 |
Okse | Højrebssteg | 89 | 42 |
Okse | Kappe/slips | 44 | |
Okse | Lårtunge | 90 | 48 |
Okse | Nyretapper | 58 | 50 |
Okse | Oksemørbrad | 54 | 49 |
Okse | Ribeye-bøf | 62 | 53 |
Okse | Ribeye-steg | 90 | 54 |
Okse | T-bone | 91 | 59 |
Okse | Teres major | 70 | 59 |
Okse | Tyndsteg, bøf | 82 | 65 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.