Blandingen af skyr/yoghurt og piskefløde gør cremen dessertagtig, men uden at den bliver for tung. Godt oven på frugt som rabarber, æbler, pærer eller blommer. Et drys ristede, hakkede nødder ovenpå er ekstra godt.
4 personer (tilbehør til dessert)
- 75 g skyr (eller græsk 10 % yoghurt)
- 75 g piskefløde
- ½ vaniljestang
- 30 g (rør)sukker
- Pisk fløden stiv.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et spækbræt. Hæld lidt af sukkeret over og mas vaniljekornene ind i sukkeret med den flade side af et knivblad eller bagsiden af en ske.
- Rør vaniljekornene/sukkeret godt ud i resten af sukkeret.
- Rør det i skyr (yoghurt) og flødeskum.
- Dæk skålen med køkkenfilm og sæt den på køl til servering.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Frugt | Abrikos | 334 | 248 |
Frugt | Ananas | 334 | 249 |
Frugt | Blomme | 334 | 250 |
Frugt | Brombær | 334 | 251 |
Frugt | Hindbær | 334 | 255 |
Frugt | Jordbær | 334 | 256 |
Frugt | Kirsebær | 334 | 257 |
Frugt | Kvæde | 320 | 259 |
Frugt | Mango | 335 | 260 |
Frugt | Pære | 304 | 263 |
Frugt | Rabarber | 308 | 264 |
Frugt | Stikkelsbær | 339 | 266 |
Frugt | Vindrue | 335 | 268 |
Frugt | Æble | 312 | 269 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.