Den er lidt mere besværlig end at åbne en tube – men det er også en helt anden smagsoplevelse. Den er friskere og lidt mere syrlig, og de små tern giver struktur og får den næsten til at være et grønt tilbehør.
Den smager så godt at der spises mere end man ellers ville spise af en traditionel remoulade. Det er næsten lige så let at lave dobbelt portion – det kan holde sig en uges tid i køleskab.
4 personer, giver ca 375 g (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)
- 150 g mayonnaise, brug evt. halvt mayonnaise og halvt græsk youghurt/skyr hvis den skal være friskere og mindre fed
- 50 g salatløg (eller 40 g almindelige løg)
- 40 g kapers (hvis du bruger kapers i salt, skal de udvandes MEGET grundigt, så resultatet ikke bliver for salt)
- 40 g cornichons eller saltagurker
- 25 g (1 lille håndfuld) finthakket friske krydderurter, som kørvel og estragon og/eller purløg og bredbladet persille)
- 75 g blancherede eller sous vide-tilberedte grønsager, gerne gulerod og bladselleri (og/eller evt. selleri eller majroe)
- Hæld væden fra cornichons og kapers, skyl dem og hak dem fint.
- Hak løgene fint.
- Gør grønsagerne i stand og skær dem i meget små terninger (2×2 mm). Hvis de ikke er sous vide-tilberedte, kan man blanchere dem i mikrobølgeovnen (sidste halvdel af tiden kan løgene tilsættes for at gøre smagen mindre skarp). 2-3 minutter i mikroovn for fuld kraft er passende. Lad dem køle af.
- Skyl, tør og hak krydderurterne fint og bland det hele sammen med mayonnaisen.
- Smag til med peber og stil koldt.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Hornfisk | 262 | 166 |
Fisk | Sild | 262 | 188 |
Fisk | Torskerogn | 260 | 194 |
Grønt | Pommes frites | 322 | |
Lam | Lammetunge | 165 | 116 |
Okse | Kalveculotte | 36 | 32 |
Okse | Kalvecuvette | 38 | 33 |
Okse | Okseculotte | 36 | 32 |
Okse | Oksecuvette | 38 | 33 |
Okse | Roastbeef | 86 | 55 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.