Dildsaucen har en base af indkogt skalotteløg og hvidvin, hvor der er tilsat fløde og meget dild. Saucen er især god til fisk.
4 personer (tilbehør)
- 60 g finthakket skalotteløg
- 25 g ghee (eller evt. smør)
- 100 g Noilly Prat (eller hvidvin)
- 150 g piskefløde
- 10 g (3 spsk) finthakkede dildkviste (uden stængler)
- Sauter løgene i smørret ved middel varme, indløg løgene er blevet klare (5-8 minutter).
- Skru op og tilsæt vinen, og lad den koge ind til 1/3 (3-5 minutter).
- Tilsæt fløde og dild (gem lidt til pynt) og kog fløden lidt tyk (3-5 minutter).
- Smag til med salt og peber.
TIP Kan tilberedes dage i forvejen og varmes op under piskning.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Brosme | 156 | |
Fisk | Gedde | 159 | |
Fisk | Havbars | 262 | 160 |
Fisk | Lange | 174 | |
Fisk | Lyssej | 262 | 175 |
Fisk | Multe | 262 | 177 |
Fisk | Mørksej | 262 | 178 |
Fisk | Rødfisk | 248 | 182 |
Fisk | Rødspætte | 259 | 183 |
Fisk | Rødtunge | 262 | 184 |
Fisk | Skrubbe | 189 | |
Fisk | Slethvar | 190 | |
Fisk | Stenbider | 191 | |
Fisk | Torsk | 252 | 193 |
Grønt | Blomkål | 336 | 216 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.