Pesto severes traditionelt til pasta, men kan også bruges som dip/sauce til kød og fisk eller med kartofler vendt i til en kartoffelsalat.
4 personer (tilbehør), giver ca. 120 g
- 20 g basilikum-blade (af 1 bundt/1 potte)
- 4 g (1/2 fed) hvidløg
- 30 g pinjekerner
- 1 g (1/2) tsk godt salt
- 15 g reven Parmesan eller Grana
- 15 g reven Pecorino (ikke for stærk) – eller yderligere 25 g Parmesan
- 50 g olivenolie
- Basilikummen stødes i morter (evt. i blender med forsigtighed så det ikke bliver til mos) sammen med hvidløg, pinjekerner og 1/2 tsk godt salt.
- Osten tilsættes lidt ad gangen.
- Tilsæt olivenolie indtil massen er cremet
- Serveres bl.a. til pasta – tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis pestoen er for tyktflydende.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Dorade | 262 | 157 |
Fisk | Laks, helt stykke | 262 | 171 |
Fisk | Laks, portionsstykke | 240 | 173 |
Fjerkræ | Kalkunbryst | 196 | 141 |
Grønt | Kartoffel, hvid | 318 | 228 |
Grønt | Kartoffel, knust | 318 | 228 |
Lam | Lammebryst/slag | 165 | 104 |
Okse | Filet, stykke | 89 | 35 |
Okse | Højrebssteg | 89 | 42 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.