Tartarsauce mindre lidt om remoulade, men er uden remouladens grøntsager som løg og gulerødder. Tartarsauce er lidt mere frisk end remoulade og egner sig godt til kylling eller fisk.
4 personer, giver ca 375 g (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)
- 150 g mayonnaise, brug gerne halvt mayonnaise og halvt græsk youghurt/skyr hvis den skal være friskere og mindre fed – eller halvt mayonnaise og halvt cremefraiche hvis den skal være lidt friskere
- 15 g dijonsennep
- 40 g kapers (hvis du bruger kapers i salt, skal de udvandes MEGET grundigt, så resultatet ikke bliver for salt)
- 40 g cornichons eller saltagurker, finthakkede
- 50 g finthakkede skalotteløg
- 25 g purløg, finthakket
- 25 g (1 lille håndfuld) finthakket bredbladet persille eller dild
- 10 g hakket estragon
- Citronsaft efter smag (ca. 20 g)
- Rør mayonnaise (etc.) og sennep sammen.
- Rør resten i.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Stil koldt.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Fjæsing | 262 | 158 |
Fisk | Hvilling | 167 | |
Fisk | Kuller | 262 | 169 |
Fjerkræ | Kylling, hel | 144 | |
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.