Tatarsauce (Sauce Tartare)

Tartarsauce mindre lidt om remoulade, men er uden remouladens grøntsager som løg og gulerødder. Tartarsauce er lidt mere frisk end remoulade og egner sig godt til kylling eller fisk.

4 personer, giver ca 375 g (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)

  • 150 g  mayonnaise, brug gerne halvt mayonnaise og halvt græsk youghurt/skyr hvis den skal være friskere og mindre fed – eller halvt mayonnaise og halvt cremefraiche hvis den skal være lidt friskere
  • 15 g dijonsennep
  • 40 g kapers (hvis du bruger kapers i salt, skal de udvandes MEGET grundigt, så resultatet ikke bliver for salt)
  • 40 g cornichons eller saltagurker, finthakkede
  • 50 g finthakkede skalotteløg
  • 25 g purløg, finthakket
  • 25 g (1 lille håndfuld) finthakket bredbladet persille eller dild
  • 10 g hakket estragon
  • Citronsaft efter smag (ca. 20 g)
  1. Rør mayonnaise (etc.) og sennep sammen.
  2. Rør resten i.
  3. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. Stil koldt.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
FiskFjæsing262158
FiskHvilling167
FiskKuller262169
FjerkræKylling, hel144
OkseKalvetunge9161

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *