Flødesauce

Flødesauce er fond (og evt. sky fra tilberedningen) der er tyknet med fløde. Hertil kan man tilsætte smagsgivere som sennep, paprika eller tomatpure.

4-6 personer (tilbehør), giver ca. 250 g

  • Sky fra kødposen, kogt ind og siet (det vil blive næsten klart) *)
  • 150 g fond af samme type som saucen skal serveres til (f.eks. hønsefond, oksefond eller fiskefond)
  • Evt. smagsgivere som en af disse
    • 30 g dijonsennep
    • 30 g tomatpure
    • 5 g (1 tsk) paprika
  • 250 g piskefløde
  1. Opvarm fonden sammen med den indkogte sky fra posen i en gryde til den netop simrer (den skal ikke buldrekoge).
  2. Tilsæt evt. smagsgivere.
  3. Tilsæt piskefløde og kog ind under omrøring til passende konsistens ved ret kraftig varme (5-10 min.)
  4. Smag til med salt, peber og evt. honning.

*) Gem evt. kødsaften i køleskabet til næste gang og udelad kødsaften i saucen denne gang så man kan lave saucen færdig før kødet skal brunes. Kødsaften kan holde nogle dage på køl (eller fryses og holde flere måneder) så man kan bruge kødsaft i saucen fra en tidligere tilberedning.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
FjerkræDuebryst208134
FjerkræFasanbryst190135
FjerkræGråandebryst209138
FjerkræGåsebryst209139
FjerkræKyllingebryst200145
FjerkræPerlehønebryst209149
FjerkræVagtelbryst209153
GrisHjerte13975
GrisSvinemørbrad12084
LamLammehjerte165107
LamLammenyre165112
OkseBrontosaurus steak 29
OkseKalvehjerte8941
OkseTeres major7059
OkseTværreb7462
OkseTyksteg7864
VildtDyremørbrad179120
VildtDyreryg176121
VildtHareryg178125
VildtKaninlår178126

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.