Sennepssauce

Sennepssauce er en opbagt sovs tilsmagt med sennep. Den bruges ofte til fisk og her kan man så tilsmage med grov sennep (fiskesennep).

4 personer (tilbehør), giver ca. 500 g – nemmere med dobbelt portion

  • 25 g smør (evt. klaret smør)
  • 25 g (2 spsk) hvedemel
  • 500 g mælk
  • 50 g (fiske)sennep (2 spsk)
  1. Smelt smørret i en gryde ved god/mellem varme til det er smeltet, men IKKE brunet (det vil misfarve saucen og give den en forkert smag).
  2. Pisk melet i lidt ad gangen så smørret opsuges. Bag smørbollen igennem et par minutter ved god/mellem varme (den må heller ikke brune).
  3. Opvarm mælken i en anden gryde.
  4. Pisk 1/4 af smørbollen ud i mælken. Pisk til det er helt rørt ud. Tilsæt yderligere 1/4 smørbolle ad gangen og rør ud – indtil konsistensen er passende tyk.
  5. Tilsæt sennep.
  6. Lad sovsen simre i 10 minutter under jævnlig omrøring så den ikke brænder på.
  7. Saucen er færdig når den bliver siddende på bagsiden af en ske.
  8. Smag til med salt og evt. peber.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
FiskSkrubbe189
FiskTorsk252193
FiskØrred262196
GrøntForårsløg316220

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.