Sennepssauce er en opbagt sovs tilsmagt med sennep. Den bruges ofte til fisk og her kan man så tilsmage med grov sennep (fiskesennep).
4 personer (tilbehør), giver ca. 500 g – nemmere med dobbelt portion
- 25 g smør (evt. klaret smør)
- 25 g (2 spsk) hvedemel
- 500 g mælk
- 50 g (fiske)sennep (2 spsk)
- Smelt smørret i en gryde ved god/mellem varme til det er smeltet, men IKKE brunet (det vil misfarve saucen og give den en forkert smag).
- Pisk melet i lidt ad gangen så smørret opsuges. Bag smørbollen igennem et par minutter ved god/mellem varme (den må heller ikke brune).
- Opvarm mælken i en anden gryde.
- Pisk 1/4 af smørbollen ud i mælken. Pisk til det er helt rørt ud. Tilsæt yderligere 1/4 smørbolle ad gangen og rør ud – indtil konsistensen er passende tyk.
- Tilsæt sennep.
- Lad sovsen simre i 10 minutter under jævnlig omrøring så den ikke brænder på.
- Saucen er færdig når den bliver siddende på bagsiden af en ske.
- Smag til med salt og evt. peber.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Skrubbe | 189 | |
Fisk | Torsk | 252 | 193 |
Fisk | Ørred | 262 | 196 |
Grønt | Forårsløg | 316 | 220 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.