En mormordressing er en flødedressing justeret med citron og sukker. Citronen får fløden til at tykne som en sauce, så den bedre hænger på salaten, f.eks. en “mormorsalat” kun med blade af hovedsalat.
6 personer (dressing), giver ca 130 g
- 100 g piskefløde
- 10 g flormelis (eller sukker, men det vil knase da det vanskeligt opløses i den kolde fløde)
- 20 g citronsaft
- Bland ingredienserne og lad dem stå på køkkenbordet tildækket i 10-15 minutter uden at røre mere i den.
- Rør dressingen sammen, den vil være tyknet nu.
- Smag til med salt og peber.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fjerkræ | Vagtelbryst | 209 | 153 |
Gris | Porchetta | 132 | 87 |
Gris | Rullepølse | 136 | 92 |
Grønt | Majroe | 338 | 231 |
Lam | Lammetunge | 165 | 116 |
Okse | Oksebov | 88 | 27 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.