Whiskysauce

Whiskysauce findes i mange varianter, men denne er god, enkel og traditionel: Whisky der er brændt af så spritten er væk, og tilsat fond og fløde.

Du kan også se min opskrift på Whiskysauce á la Jensen, hvor der er tomatkoncentrat og lidt rosmarin i stedet for sennep og løg.

4 personer (tilbehør), giver ca. 400 g

  • 75 g meget finthakket skalotteløg
  • 35 g smør
  • 75 g whisky
  • 150 g fond, f.eks. hønsefond
  • 175 g piskefløde
  • 35 g Dijonsennep
  1. Smelt smørret og sauter løgene 3-4 minutter ved mellemvarme, til løgene bliver bløde og tager lidt farve (de må ikke branke).
  2. Skru lidt ned for varmen, sluk emhætten, hæld whisky i og tænd ild i det.
  3. Tilsæt fond, sennep og piskefløde og kog ind under omrøring til passende konsistens ved ret kraftig varme (5-10 min.).
  4. Smag til med salt, peber og evt. honning.
  5. Sigt evt. løgstumperne fra hvis du ønsker en mindre rustik sauce.

Passer godt til

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.