Whiskysauce findes i mange varianter, men denne er god, enkel og traditionel: Whisky der er brændt af så spritten er væk, og tilsat fond og fløde.
Du kan også se min opskrift på Whiskysauce á la Jensen, hvor der er tomatkoncentrat og lidt rosmarin i stedet for sennep og løg.
4 personer (tilbehør), giver ca. 400 g
- 75 g meget finthakket skalotteløg
- 35 g smør
- 75 g whisky
- 150 g fond, f.eks. hønsefond
- 175 g piskefløde
- 35 g Dijonsennep
- Smelt smørret og sauter løgene 3-4 minutter ved mellemvarme, til løgene bliver bløde og tager lidt farve (de må ikke branke).
- Skru lidt ned for varmen, sluk emhætten, hæld whisky i og tænd ild i det.
- Tilsæt fond, sennep og piskefløde og kog ind under omrøring til passende konsistens ved ret kraftig varme (5-10 min.).
- Smag til med salt, peber og evt. honning.
- Sigt evt. løgstumperne fra hvis du ønsker en mindre rustik sauce.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Gris | Svinekotelet | 112 | 80 |
Okse | Ball tip | 29 | |
Okse | Ball tip | 29 | |
Okse | Brontosaurus steak | 29 | |
Okse | Brontosaurus steak | 29 | |
Okse | Côte de boeuf | 88 | 31 |
Okse | Côte de boeuf | 88 | 31 |
Okse | Filet, bøf | 34 | |
Okse | Filet, bøf | 34 | |
Okse | Flat iron | 42 | 38 |
Okse | Flat iron | 42 | 38 |
Okse | Kalveculotte | 36 | 32 |
Okse | Kalveculotte | 36 | 32 |
Okse | Kappe/slips | 44 | |
Okse | Kappe/slips | 44 | |
Okse | Nyretapper | 58 | 50 |
Okse | Nyretapper | 58 | 50 |
Okse | Okseculotte | 36 | 32 |
Okse | Okseculotte | 36 | 32 |
Okse | Outside skirt | 51 | |
Okse | Outside skirt | 51 | |
Okse | Ribeye-bøf | 62 | 53 |
Okse | Ribeye-bøf | 62 | 53 |
Okse | Roastbeef | 88 | 31 |
Okse | Roastbeef | 88 | 31 |
Okse | T-bone | 91 | 59 |
Okse | T-bone | 91 | 59 |
Okse | Teres major | 70 | 59 |
Okse | Teres major | 70 | 59 |
Okse | Tyndsteg, bøf | 82 | 65 |
Okse | Tyndsteg, bøf | 82 | 65 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.