Tunsauce

Tunsaucen er en kold sauce eller creme, der er fed og syrlig og passer godt til tyndskåret kød, der i sig selv måske er lidt tørt. Den traditionelle sammensætning er Vitello Tonnato (med kalveinderlår), men det er også godt til lignende stykker af gris, lam eller kalkun.

4 personer (tilbehør)

  • 75 g mayonnaise
  • 2 g (1/2 fed) finthakket hvidløg
  • 2 g Dijonsennep
  • 10 g citronsaft (ca. ½ citron)
  • 50 g tun (i olie) eller makrelfilet (tilberedt 46°/0:25)
  • 10 g kapers
  1. Rør mayonnaise sammen med citronsaft, sennep og hvidløg og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft og sennep. Skal være stærk og ret tyktflydende.
  2. Udvand kapersene og blend med tun (makrel) og mayonnaise.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
FjerkræKalkuncuvette142
GrisNakkefilet12485
OkseKalvetunge9161
OkseRoastbeef8831
OkseTunge9161

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *