Ketchup

Denne ketchup har en fyldig tomatsmag og et godt bid og er ikke så sød som købeketchup. Denne ketchup er ikke bare god til pølser, men også som sauce til kød, fjerkræ og fisk.

8-10 personer (tilbehør), giver ca. 400 g

  • 125 g finthakket løg (af 1 mellemstort løg)
  • 15 g friskrevet ingefær (af 3-4 cm ingefær)
  • 20 g (2 spsk) olivenolie
  • 20 g (1 spsk) Dijon-sennep
  • 1 g (1 tsk) paprika
  • 6 g (1/2) finthakket, frisk chili
  • 400 g (1 dåse) flåede tomater med væde
  • 15 g (1 spsk) æbleeddike
  1. Sauter løg og ingefær i olivenolien ved mellemvarme i 2-3 minutter, løgene skal blive klare og bløde, men ikke branke.
  2. Skru ned og tilsæt sennep, paprika og chili. Varm igennem 2 minutter under konstant omrøring.
  3. Hæld tomat og eddike ved, og lad det småsimre en halv time.
  4. Blend til ønsket konsistens og smag til med salt, peber og evt. mere eddike.

Kan opbevares på køl i en uge. Vakuumpak evt. med det samme, så kan det holde flere uger på køl.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
GrisKamben10498
GrisMedisterpølse14083
GrisNakkekotelet14086
GrisPølser (ferske)14086
GrisSpareribs10498
GrisSt. Louis cut10498
GrøntLøg338230
GrøntPommes frites322
GrøntSquash339241
LamLammeskank162115
OkseHakket kød4639
OkseKalvetunge9161
OkseSpidsbryst6658
OkseTværreb7462

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *