Græskarsuppe tilberedt sous vide får en fin og ren græskarsmag. Den kan serveres kold eller varm, drysset med ristede og saltede græskarkerner og evt. ristede bacontern.
Brug f.eks. Hokkaido med meget fast kød eller butternut-græskar med lidt blødere kød og mere sød smag.
4 personer (forret)
- 1.000 g græskar (f.eks. butternut) i 3×3 cm tern
- 100 g skalotteløg i tynde skiver, klarede i smør og afkølede
- 5 g (½ tsk) salt
- 50 g smør
- 500 g god grøntsags- eller kyllingesuppe
- 50 g limesaft (af 1-2 lime)
- 25 g græskarkerner, ristede i olie og saltede
- 100 g bacon, skåret i små tern og ristet (eller ristede nødder eller græskarkerner)
- Evt. skiver af groft brød
- Bland græskartern, skalotteløg, salt og smør og tilbered efter smag (her er brugt 85°/2:00).
- Læg på køl i 1 time, hvis suppen skal være kold.
- Blend posens indhold med suppen og limesaften og smag til med salt, peber og evt. lidt mere lime.
- Juster med vand eller hvidvin til passende konsistens.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.