Squash findes i flere farver, og det ser fint ud ved serveringen. De tilberedes og smager dog ens. Smagen er meget mild, men den har en let nøddesmag, der fremhæves ved sous vide-tilberedningen, der samtidig kan bevare et lille bid, når det gøres på denne måde.
4 personer (frokostret eller tilbehør til æg eller fjerkræ)
- 300 g squash
- 20 g olie (eller smør)
- 3 g salt
- Evt. 10 g citron/limesaft
- Skær i 2 cm tykke skiver eller tern.
- Kom salt og olie/smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og fordel skiverne, så de kan ligge i eet lag. Brug evt. flere poser.
- Vakuumer ved maksimalt vakuum.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/0:30)
- Køl ned hvis de skal serveres kolde eller gemmes (se cook-chill herunder)
- Varm servering: Hæld væden fra (kog den evt. ind og hæld den over) og læg på et varmt serveringsfad og server straks.
Cook-chill: Forbered i forvejen?
Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Passer godt til
Sauce |
---|
Ketchup |
Mayonnaise |
Vinaigrette |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.