Spareribs forberedt i sous vide bliver saftige, møre så så benene kan trækkes helt rene ud. Men samtidigt har de så meget struktur at hver bid sætter mærker i kødet. Krydderierne giver den autentiske smag og den afsluttende grill tilfører sprød skorpe og karamelliseret overflade.
Server f.eks. med coleslaw.
4 personer
- 1500 g spareribs
- 75 g krydderblanding (rub)
- 100 g marinade
- Evt. 800 g coleslaw
- Gnid krydderblandingen ind i kødet på alle sider.
- Skær evt. benrækkerne et eller flere steder, så de kan være i posen.
- Sæt evt. køkkenfilm over frie benender, så de ikke punkterer posen.
- Læg i poser (i et lag) og vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 63°/18:00, andre tider/temperaturer side 141).
- Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 30 min for at lune maden.
- Dup forsigtigt kødet tørt og læg på en brandvarm grill (trækul eller gas) UDEN at pensle med sauce eller andet.
- Giv dem 1 min på hver side. Pensl med saucen efter de er vendt (på oversiden).
- Læg på et fad/skærebrædt med den tørre side opad og pensl også den med sauce.
FORSLAG TIL TILBEHØR
- Gulerødder tilberedt sous vide
- Majskolber tilberedt sous vide
- Spidskålssalat med æbler og nødder/bacon
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- Nye kartofler og tomatsalat.
- Grillede majs- og squash-stykker med tomatsauce og agurke/dild-sauce.
- Bagte kartofler plus stor grøn salat.
- Salat af jordskokkeskiver (kogt 5 min.) og avocado i olie/eddike med rosa peber og meget purløg.
- Salat af hjerte- og julesalat med granatæblekerner og blåskimmelost.
Passer godt til
Sauce |
---|
BBQ-sauce |
Ketchup |
Mayonnaise/skyr-creme |
Tomatsauce |
Vinaigrette |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.