Den syrlige fedme gør den god som tilbehør til mørbrad af gris med rugbrød.
Kan efter åbning holde sig en uges tid i en lukket beholder i køleskabet. Brug æbleeddike i stedet for balsamico, hvis kompotten ikke skal være så mørk.
8 personer (tilbehør)
- 300 g (2) løg i 2-3 mm skiver
- 20 g olivenolie
- 15 g balsamisk eddike
- 30 g (rør)sukker
- 6 g salt
- Peber
- Evt. timian-kviste
- Bland alle ingredienserne godt.
- Pak, så posen slutter tæt. (Væske i posen? Se side 414.)
- Tilbered efter smag (her er brugt 85°/2:00, brug mere eller mindre tid til at justere biddet i løgene).
- Køl ned og læg på køl, gerne i flere timer. Kan holde sig i ubrudt pose i flere uger.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.