En frisk ratatouille med bid. Tilbehør til især lam og gris. Kan forberedes flere dage i forvejen, gemmes på køl i posen og tilberedes lige før servering. Eller det kan tilberedes, køles ned og gemmes i en uge og blot varmes i posen i varmt vand en halv time.
Denne ratatouille kan også serveres kold.
4 personer (tilbehør), giver ca. 850 g
- Løgsauce
- 60 g gulløg i tynde skiver
- 3 g (1 lille fed) hvidløg, knust
- 1 timiankvist, bladene
- 10 g (1 lille spsk) tomatpure
- 20 g olivenolie
- 200 g (1 lille) squash i 1 cm tern.
- 200 g (1 lille aubergine i 1 cm tern.
- 200 g (2 stk) røde pebre i 1 cm tern.
- 200 g (2 store) tomater i 1 cm tern.
- 3 g (en tsk) salt
- Peber
- Basilikumblade til pynt.
- Svits delene til løgsaucen ved god varme i 5 min. Køl af.
- Bland det hele (undtagen basilikum) godt sammen og krydr med salt og peber.
- Læg det i en eller flere poser, så posen bliver 1-2 cm tyk.
- Pak ved maksimum tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/0:30).
- Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig en uge på køl.
- Før servering: Læg posen i varmt hanevand en halv time hvis den skal serveres varm.
- Evt: Hæld væden fra i en gryde og lad den koge ind til 1/3 ved god varme (5-10 min). Vend den indkogte væde i resten.
- Hæld det hele i et varmt fad og pynt med basilikumblade.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.