Tilbehør til kød eller fisk. Kan evt. lunes, men er også gode kolde. Server evt. med en peberrodscreme (creme fraiche 18% og revet peberrod).
Rødbeder bliver også gode – men meget anderledes – når man bruger dem til syltede rødbeder.
4 personer som tilbehør
- 400 g (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver
- 30 g grofthakkede blade af bredbladet persille
- 1 lime, saft og skal
- 35 g olivenolie
- 4 g (en tsk) salt
- Peber
- Rør alle delene godt sammen.
- Læg det i en eller flere poser, så det kan ligge i et lag.
- Pak ved maksimum tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/3:00, andre tid/temperaturer side 338).
- Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
- Hvis de skal serveres varme: Opvarm posen i hanevarmt vand i 30 min. Åbn og hæld væden fra.
- Hæld rødbederne i et fad/en skål og pynt evt. med lidt dild.
FORSLAG TIL SAUCER
Passer godt til
Sauce |
---|
Peberrodscreme |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.