Bearnaise (og hollandaise) er en af de steder, hvor man kan spare på plasticposerne ved at tilberede direkte i et serveringsglas (syltetøjsglas eller lignende).
De 3 nemme trin:
- Kom ingredienserne i glasset og sæt låget på.
- Tilbered 60°/0:30.
- Blend.
Man kan endda køle ned i glasset (hvis der skulle være noget til overs) og gemme i køleskabet. Efter ny opvarmning 60°/0:30 kan man blende igen hvis det skiller. Server igen.
Man kan også komme det på en sifon, hvis man vil det (evt. estragon skal så serveres ved siden af for ikke at stoppe sifonens dyse).
Hollandaise (opskriften her) er jo med citron som syre, mens Bearnaise (opskriften her) er med bearnaise-essens som syre (opskrift her).
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.