Risengrød bliver ikke markant bedre af at blive tilberedt sous vide, men det er nemt, fordi man blander ingredienserne, putter dem i en pose og koger dem i 2 timer så risene kan suge væden og lader dem stå 1 time. Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Server med kanelsukker og en klat smør.
6-8 personer, giver ca. 850 g
- 100 g grødris
- 600 g sødmælk
- 3 g salt
- Til at komme på ved servering
- 30-40 g sukker med stødt kanel blandet i
- 50 g koldt smør
- Bland ris, mælk og salt i en pose.
- Vakuumer i kammervakuum eller pres luften ud af posen manuelt og svejs (ikke vakuumere) i en almindelig vakuummaskine. Se evt. min video: Sous vide-tip: Posen flyder – hvad gør man så?
- Læg posen i en gryde med kogende vand den angivne tid. Masser posen 2-3 gange undervejs for at fordele grynene.
- Sluk og lad posen trække i vandet i 1 time.
- Server straks, og giv kanelsukker og smør til. Hvis den er blevet for tung, så rør noget varm mælk i.
Andre serveringsforslag
- Med tern af frisk pære eller æble og ristede nødder
- Appelsinbåde og tranebær
- Rosiner
- Som klatkager: Kom lidt mel og æg i risengrøden og steg dem gyldne i smør.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.