Klatkager kan laves af en rest grød som risengrød. Klatkagerne kan bruges som forret/tilbehør til frokost eller middag. Eller tilsættes sukker og bruges som dessert/morgenmad, og her kan man så tilsætte hakkede mandler og rosiner.
4 personer
- 500 g risengrød
- 15 g kartoffelmel
- 110 g (2 stk) æg
- Evt. revet skal af 1/2 citron
- Som dessert, tilsæt
- 20 g sukker/honning
- 50 g hakkede mandler
- 50 g rosiner
- Pisk æg, kartoffelmel og evt. sukker/honning sammen.
- Rør det sammen med resten og lad gerne det trække på køl en times tid.
- Bag dem i klatter på en pande ved god varme i klaret smør til de er lyst brune, 3-4 min på hver side.
Forslag til tilbehør
- Som dessert
- Akaciehonning, ahornsirup eller sukker
- Frugtstykker (appelsinbåde uden skind, æble- eller pærestykker) eller bær
- Syltetøj
- Som frokost/tilbehør
- Laksesalat eller torskesalat
- Røget laks
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.