Traditionelt tilbehør til julemenuen, her med lidt mere bid og syre end det, der hentes ud fra andens indre. Æblet bliver ret blødt, men ikke helt mos – hvis man vil have endnu mere bid, så forkort tiden til 0:30.
Kompotten kan også bruges som tilbehør til fedt grisekød.
4 personer (tilbehør)
- 125 g madæbler i mundrette stykker
- 80 g svesker uden sten, groft hakkede
- 20 g andefedt (koldt, så det ikke suges ud af posen)
- 1 kvist timian
- Bland alle dele og smag til.
- Læg i pose(r) så laget er maksimalt 3-4 cm tykt.
- Pak ved maksimalt tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/1:00).
- Lun evt.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.