En mildere udgave af tzatziki med lidt mindre hvidløg og uden olivenolie. Frisk
creme til lam og et godt modspil til fede kødstykker af gris.
4 personer (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)
- 200 g (1 stk.) agurk, flækket og udkernet
- 10 g Maldonsalt
- 130 g græsk yoghurt 10 %
- 6 g saft af (ca. ½) citron
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 g frisk mynte, finthakket
- Riv agurken og lad det trække med salt ca. 15-30 min.
- Udvand og dup tør.
- Vend resten i og smag til .
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Gedde | 159 | |
Gris | Iberico pluma | 96 | 77 |
Grønt | Fennikel | 336 | 219 |
Grønt | Glaskål | 337 | 221 |
Lam | Lammebov | 146 | 102 |
Lam | Lammebryst/slag | 165 | 104 |
Lam | Lammeculotte | 150 | 105 |
Lam | Lammekølle, udbenet | 155 | 110 |
Lam | Lammemørbrad | 111 | |
Lam | Lammeryg | 158 | 113 |
Lam | Lammeskank | 162 | 115 |
Okse | Teres major | 70 | 59 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.