Her tilberedes agurkeskiver, når det kraftige tryk fra kammervakuum-maskinen knuser mange af cellerne i agurken, så væsken kan trænge ind.
Opskriften kræver en kammervakuum-maskine, både fordi der er meget væske, og fordi tilberedningen skal ske ved højt tryk.
God ovenpå pålæg (leverpostej, flæskesteg) eller som tilbehør til gris.
4 personer (tilbehør)
- 1 (300 g) agurk i tynde skiver
- 30 g æbleeddike
- 12 g sukker
- 1,5 g (¼ tsk) salt
- 6 g (½ lille potte) dild, finthakket
- Pisk eddike, sukker, salt og dilden sammen.
- Bland lagen med agurkeskiverne og fordel i poser (evt. blot i glas/fad der kan være i kammervakuummaskinen).
- Vakuumer ved maksimalt tryk i en kammervakuummaskine.
- Læg gerne på køl i 1 time.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.