Ananas får en mere intens, sød smag og en smule blødhed – men stadig med et godt bid. Den behøver ikke ekstra sukker. Ananas har sæson i juni til september, og er en god dessertfrugt (eller på morgenmaden) med bid og en frisk-syrlig smag.
4 personer som dessert
- 400 g helt moden ananas
- Skræl ananasen (nemmest med en kniv mens ananasen står oprejst på et skærebrædt). Skær i 2-3 cm skiver på tværs, eller skær i 6-8 både på langs. Fjern den hårde kerne.
- Vakuumer ved maximalt vakuum.
- Tilbered 60°/2:00.
- Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig en uge).
Passer godt til
Sauce |
---|
Crème Anglaise |
Vaniljecreme |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.