Anova Container er et kar i mellemstørrelse. Det er lidt dyrere end andre kar, men har til gengælde nogle ekstra, smarte funktioner. Og en enkelt svipser (der er retttet i en nye version, se senere).
Anova er mest kendt for deres stave (se testene af dem her), men de laver også tilbehør som det kar, der er testet her.
Karret kan rumme 16 liter og er ret kompakt, da der ikke er kanter øverst der rager ud. Karrets hjørner har en større bue en de fleste, og de bidrager til en god vandcirkulation.
At der ikke er nogen kant øverst oppe, gør det ekstra let at sætte holderen til staven fast, og gør karret velegnet også til stave med klemmer, der kan have svært ved at komme ned over kanterne der rager for meget ud.
På de korte sider er der solide håndtag med et godt greb, så man kan flytte selv et fyldt kar sikkert. Håndtagene virker samtidig som forstærkning af karret. God ide at placere dem for enden: Dels giver det mere stabilitet når man bærer et fyldt kar, og dels fylder det ikke meget ekstra fordi håndtaget bag til rager ikke så meget ud som stavens holder alligevel fylder.
I bunden er der en let forhøjet kant, der skaber en lille afstand til bordet og isolerer en smule.
Ved høje temperaturer og langvarige tilberedninger bør man dog lægge noget isolerende under for at skåne bordet.
Til karret hører et låg med en gummikant hele vejen rundt – også i udskæringen til staven. Det betyder en god isolering, og gummislidserne ved staven isolerer godt (også for vanddamp) men gør samtidigt at låget kan løftes i den anden ende, så man kan tage poser op og ned. Gummikanten gør karret fleksibelt, så det også kan bruges til stave med større diameter end de sædvanlige 60 mm (f.eks. kan den ret tykke Witt-stav godt klemmes ned).
Anova har også et rack (stativ, her er det den gamle version, se senere), men det er udformet som en ramme, der hænger på nogle små fordybninger øverst oppe i karret. Man stiller ikke poserne i karret som med andre stativer, man hænger dem op i racket og fastgør evt. med en klemme. Det virker godt, og det er enklere at tilføje/fjerne poser end med andre stativer.
Karret er lavet af polycarbonat og stativet af rustfrit stål, så alt kan gå i opvaskemaskinen.
Karret fås bl.a. direkte fra Anova og kostede på testtidspunktet ca 525 kr. Det er dyrere end de fleste andre kar i samme størrelse, men dets smarte funktioner gør det værd at overveje.
OBS: Ved meget og varmt vand giver den gamle (første) udgave af karret sig en smule, så racket let falder ud af de små øjer øverst. Opdatering 14-2-20: Anova siger, at kar fra nu af indeholder et rack med ekstra plasticdupper og ekstra holdere i enderne, så racket holder sig fast. Og hvis man allerede har købt et kar uden, så kan man kontakte deres support som så vil sende det manglende.
Opdatering 15-6-20: Jeg har netop fået en helt ny, komplet pakke, efter at jeg havde rykket igen og skrevet, at andre havde fået et nyt rack:
Det nye rack
Det nye rack har disse ændringer:
- A. De 4 små eksisterende metalholdere i siderne har fået en plastictut på
- B. To nye, lange stivere (med plastictutter) øverst ved staven er tilføjet
- C. To nye, korte stivere (med plastictutter) modsat staven er tilføjet
På pakken og i brugsanvisningen er det stadig det gamle rack der vises, så man er nødt til at åbne kassen for at sikre sig, at det er den nye version man køber.
Det nye rack holdes meget bedre på plads, og jeg har ikke haft problemer med, at det falder ned.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.