Stærk sauce til pensling før og efter grillning af fedt grisekød som spareribs, koteletter eller nakkefilet. Kan også bruges som dip/sauce ved serveringen.
Kan opbevares på køl i flere uger.
6-10 personer, giver ca. 400 g
- 150 g ketchup
- 25 g hvidløg i papirtynde skiver
- 50 g æbleeddike
- 100 g brun farin
- 1 g chiliflager
- 35 g Worcester-sauce
- 6 g (2-3 tsk) sennepspulver
- 100 g appelsinsaft
- 25 g smør
- Bland alle delene undtagen smør til saucen i en gryde og kog i 20 min. til den tykner.
- Blend saucen.
- Rør smørret i og køl af.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Gris | Kamben | 104 | 98 |
Gris | Nakkefilet | 124 | 85 |
Gris | Nakkekotelet | 140 | 86 |
Gris | Spareribs | 104 | 98 |
Gris | St. Louis cut | 104 | 98 |
Okse | Tværreb | 74 | 62 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.