Blomkål (sous vide og grill)

Mange opfatter blomkål som lidt kedeligt, men her er der ikke noget udkogt kål over det: Blid, ren kålsmag og stadig bid – og røg og karamellisering fra grillen. De kan også ristes hårdt på panden i stedet – eller bare spises direkte fra posen.

Blomkålen er også god kold eller varm med en olie/eddike-dressing som en lille ret eller som tilbehør.

4 personer

  • 1 stort blomkål
  • 1 g (1/4 tsk) salt
  • 30 g blødt smør eller vindruekerne- eller majsolie
  1. Sous vide-forbered
    1. Fjern bladene, skyl og tør blomkålen. Fjern den yderste cm af roden og skær resten i 4 cm skiver.
    2. Fordel salt og smør/olie på skiverne og vakuumer dem.
    3. Sous vide-tilbered dem ved 85° i 20 min.
    4. Gem evt. maden på køl (Se: Cook-chill længere nede).
    5. Hæld væsken i posen fra.
  2. Grill
    1. Læg en stegeplade på grillen hvis du har, og smør lidt madolie på.
    2. Opvarm grillen til max varme (250-300°) og lad den blive gennemvarm (10 min).
    3. Når grillen er varm, lægges skiverne på og grilles indtil de netop har fået lidt farve, ca. 4 min. Vend skiverne forsigtigt (de er meget møre) midtvejs.
  3. Server
    1. Tag forsigtigt skiverne af grillen og drys lidt flagesalt på.

Cook-chill: Forbered i forvejen?

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

Prøv noget nyt – og få flere 👍 succeser på tallerkenen: Denne opskrift er en af de 60 opskrifter som blev endnu bedre end jeg forventede i min nye Sous vide-håndbogen. En fantastisk kombination af råvarer og sous vide som jeg i bogen mærkede med “Overraskende godt”.

Jeg har lavet en liste med de 60 eksempler (og opskrifter på mange af dem) her, så du nemt kan finde frem til dem – og forhåbentlig finde noget, som du IKKE har prøvet før. Jeg garanterer, at det bliver godt!

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Godt til alle slags kød som tilbehør
  • Godt som en selvstændig (forret) med en frisk creme af mayonnaise og skyr, med finthakket chili og purløg i.

Passer godt til

Sauce
Dildsauce
Hollandaise
Krydderurtecreme
Mornaysauce
Purløgs/skyr-creme
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *