Brombær bliver på denne måde runde og søde i smagen, og har stadig struktur med en afrundet kant og de bliver ikke så bitre som ved kogning. Sødmen i bærrene kan være meget forskellig afhængigt af sort og især modenhed – de perfekt modne bør, der akkurat giver en smule efter, er næsten søde nok i sig selv og behøver ikke ekstra sukker.
Brug brombærrene som et friskt modspil til kød (især vildt) – eller brug dem på morgenmaden. Eller som dessert, blot med lidt vaniljecreme.
4 personer som tilbehør
- 200 g brombær
- 20-40 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
- Fjern evt. rester af stilk, blade og andre urenheder og skyl bærrene forsigtigt. Lad vandet dryppe ad.
- Kom bær og sukker i en pose og vakuumer ved minimalt vakuum for ikke at knuse bærrene (hvis man først skalfryser posen med bærrene i et par timer, vil de holde formen når de vakuumeres).
- Tilbered 58°/0:30.
- Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
- Hæld saften i en gryde og kog den tyk. Køl af og bland med bærrene.
- Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).
Prøv noget nyt – og få flere succeser på tallerkenen: Denne opskrift er en af de 60 opskrifter som blev endnu bedre end jeg forventede i min nye Sous vide-håndbogen. En fantastisk kombination af råvarer og sous vide som jeg i bogen mærkede med “Overraskende godt”.
Jeg har lavet en liste med de 60 eksempler (og opskrifter på mange af dem) her, så du nemt kan finde frem til dem – og forhåbentlig finde noget, som du IKKE har prøvet før. Jeg garanterer, at det bliver godt!
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- Dessert med vaniljecreme og makroner
- Dessert med vaniljecreme og müsli
- Dessert med vaniljecreme og nødder
- Morgenmad: På ymer, yoghurt eller skyr
Passer godt til
Sauce |
---|
Crème Anglaise |
Romesco-sauce |
Vaniljecreme |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.