Chimichurri er et stærkt og friskt grøntsagsdrys fra sydamerikanske lande som f.eks. Argentina. Det serveres der til grillede kødretter, men kan også bruges til kylling og (grillet) fisk. Grøntsagerne skal hakkes, blenderen vil give mos.
Det er også godt som dressing til at give en salat bid og styrke, eller i en gryderet.
6-8 personer (tilbehør), giver ca. 250 g
- Olie/eddikedressing
- 135 g olivenolie
- 40 g rødvinseddike
- Grønt og krydderier
- 15 g (3-4 fed) finthakket hvidløg
- 15 g (1-2) finthakket chili (evt. 1 tsk tørret chilli i stedet)
- 25 g (1 lille håndfuld) finthakket, bredbladet persille
- 1 g (1 tsk) oreganoblade
- 4 g (1 tsk) maldonsalt
- 1/2 g peber, friskkværnet
- Pisk olie og eddike sammen, det skal bare samles og må godt være lidt skilt.
- Tag halvdelen af chili og hvidløg fra og bland resten af det grønne og krydderierne i olie/eddiken.
- Smag til med mere hvidløg, chili, salt og peber efter smag.
- Lad det trække et par timer, hvis muligt (det kan holde sig et par dage på køl).
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Brosme | 156 | |
Fisk | Knurhane | 168 | |
Fisk | Kuller | 262 | 169 |
Fisk | Laks, helt stykke | 262 | 171 |
Fisk | Laks, portionsstykke | 240 | 173 |
Fisk | Stenbider | 191 | |
Fisk | Torsk | 252 | 193 |
Fjerkræ | Kalkunbryst | 196 | 141 |
Fjerkræ | Kalkuncuvette | 142 | |
Fjerkræ | Kylling, hel | 144 | |
Fjerkræ | Kyllingebryst | 200 | 145 |
Fjerkræ | Kyllingelår | 204 | 147 |
Fjerkræ | Kyllingevinge | 148 | |
Gris | Medisterpølse | 140 | 83 |
Gris | Pølser (ferske) | 140 | 83 |
Gris | Rullepølse | 136 | 92 |
Okse | Ball tip | 32 | 26 |
Okse | Brontosaurus steak | 29 | |
Okse | Côte de boeuf | 88 | 31 |
Okse | Filet, bøf | 34 | |
Okse | Flap meat | 40 | 37 |
Okse | Flat iron | 42 | 38 |
Okse | Inside skirt | 43 | |
Okse | Kalveculotte | 36 | 32 |
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Okse | Kappe/slips | 44 | |
Okse | Nyretapper | 58 | 50 |
Okse | Okseculotte | 36 | 32 |
Okse | Oksekæbe | 89 | 46 |
Okse | Oksemørbrad | 54 | 49 |
Okse | Outside skirt | 51 | |
Okse | Ribeye-bøf | 62 | 53 |
Okse | Ribeye-steg | 90 | 54 |
Okse | T-bone | 91 | 59 |
Okse | Teres major | 70 | 59 |
Okse | Tværreb | 74 | 62 |
Okse | Tyksteg | 78 | 64 |
Okse | Tyndsteg, bøf | 82 | 65 |
Okse | Tyndsteg, stykke | 91 | 67 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.