Egg bites (portions-æggestand) 75°/1:15

Tilberedt sous vide bliver egg bites cremede og silkebløde. De kan bruges til brunch, som frokokostret eller som tilbehør til en middag. Udover æg, fløde og ost kan man tilsætte mange forskellige smagsgivere.

De færdige egg bites kan opbevares på køl i en uge og spises kolde, eller lunes (i glasset) i varmt hanevand i en halv time.

4 personer

  • Æggemasse
    • 250 g (5 stk) æg
    • 1 g (1/4) tsk salt
    • 65 gruyere eller cheddar, revet fint
    • 65 g piskefløde
    • Fyld (se nedenfor)
  • 40 g bacon i tynde skiver eller ½ cm tern, stegt
  • 4 ildfaste glas med låg (ca 200 ml, der må ikke være mere end 1/3 luft for så flyder glasset)
  • 4 skiver rugbrød
  • Evt. 100 g grøn salat med syrlig-frisk dressing
  1. Skær/knæk evt. bacon i små stykker og læg i bunden af de smurte forme.
  2. Blend æggemassen, pisk fyldet i, fordel i de smurte glas og skru låget på.
  3. Tilbered efter ønske (her er brugt 75°/1:15, andre tid/temperaturer side 346).
  4. Server i glasset, eller skær langs kanten, vend bunden i vejret og slå indholdet ud.
  5. Server med rugbrød og evt. lidt grøn, frisk salat.

Fyld

Naturel
50 g spinatblade, hakket fint
30 g purløg, 2 mm ringe
50 g tomatkød i ½ cm tern
60 g laks i tern (eller 100 g og ingen bacon)
40 g parmesan, revet fint
50 g feta i 1 cm tern
60 g peberfrugt i 1 cm tern, stegt

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.