Iscreme (crème anglaise) kan tilsættes frugt- eller bær-coulis og derefter fryses på ismaskine eller evt. i fryser. Resultatet er en cremet is med fyldig frugt- eller bærsmag.
I stedet for pose kan man bruge glas med låg (side 407).
4 personer, giver 500 g
- 50 g (ca. 3 stk.) æggeblommer
- 50 g vaniljesukker (sukker med kornene af en ½ vaniljestang)
- 50 g piskefløde
- 100 g sødmælk
- 250 g coulis af blendet frugt/bær-kompot (uden sukker) som f.eks. stikkelsbær-kompot, rabarberkompot eller som her brombærkompot
- Blend alle ingredienserne uden at piske (undgå luftbobler)
- Pak (med 4-5 skeer, så posen holdes nede i vandet), så posen slutter tæt. Vær klar til at afbryde, hvis posen vakuummeres, for det “koger” let over. ELLER: Brug et glas.
- Tilbered 83°/0:25. Hvis du bruger glas: Sænk det forsigtigt lidt ned i vandet nogle gange så glasset tempereres før det sættes helt ned.
- Køl blandingen af i isvand 10-15 min. (masser posen et par gange undervejs for at blande indholdet/ryst glasset) og sæt den derefter på køl i mindst en time. Gem gerne i køleskab 12-24 timer, da det forstærker smagen.
- Kør cremen på ismaskine til den er tyktflydende og frys den derefter ned i en beholder med bagepapir trykket ned i isens overflade for at mindske krystallisering (læg låg ovenpå).
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.