Guacamole er en frisk og evt. stærk dip til chips, tortillas – eller flæskesvær! Er også fin til hvid fisk som torsk, men her skal man nok udelade hvidløg og chili for ikke at overdøve den sarte fiskesmag.
Guacamolen kan vakuumeres (så holder den farven) og gemmes flere dage.
8 personer som dip (4 personer som tilbehør), giver 200 g
- 125 g (1 stk.) avocado
- 15 g forårsløg
- 40 g (½ middelstor) tomat uden saft og kerner
- ¼ fed hvidløg
- 2 g (½ lille) chili, ikke for stærk
- 5 g (halvt lille bundt) koriander
- 8 g saft af (¼) lime
- Skær hvidløget superfint og skær alt i 3×3 mm tern.
- Mos avocadokødet i en stor skål og bland resten i.
- Smag til med salt, peber og limesaft.
Opskriften bruges i menuen “Studenterfest” – se køreplanen og alle de andre opskrifter her: Studenterfest – lav det hele i forvejen.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Torsk | 252 | 193 |
Gris | Flæskesvær | 134 | 73 |
Okse | Inside skirt | 43 | |
Okse | Outside skirt | 51 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.