Havtorn har en stærk og karakteristisk smag af citrus og passionsfrugt. Pureen er tilberedt i sous vide.
Tærten er næsten endnu bedre dagen efter (bunden holder sig sprød).
8-10 personer (passer til en tærteform på 24 cm)
- Mørdej
- ½ vaniljestang, kornene
- 80 g flormelis
- 270 g hvedemel
- 125 g smør, blødt
- 50 g æg
- Fyld
- 300 g havtornpuré (havtorn med 65% sukker sous vide-tilberedt 85°/2:00, derefter blendet og siet)
- 220 g æg
- 100 g piskefløde
- 1/2 g salt
- Drys
- Skallen af 1 citron, skåret i strimler
- Mas vaniljekornene ud i flormelisen og bland det med melet.
- Rør det bløde smør i melet til det er blevet til store krummer.
- Pisk ægget sammen og rør det i.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel på 30 cm og læg det på køl i mindst 1 time.
- Smør bageformen og læg mørdejen i. Tryk den ud i kanterne så alt er fordelt ligeligt. Læg et stykke bagepapir tilbage på toppen og dæk med bagekugler, ris etc.
- Bag ved 180° varmluft i 15 min.
- Fjern fyld og bagepapir, prik bunden med en gaffel og bag igen til bunden er gylden (ca. 15 min). Tag bunden ud og sæt ovntemperaturen ned til 140°.
- Pisk æggene sammen og bland fløde, salt og havtornpuré i.
- Hæld massen i tærtebunden og bag tærten i 30 min.
- Anret med reven citronskal over.
Man kan servere is eller vaniljecreme til.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.