Hvidløgscreme er ofte pureret rå hvidløg sammen med fyld som f.eks. pastinak – men her sous vide-tilberedes hvidløgene så de bliver søde og milde og blendes så med fløde og lidt citronskal.
Cremen kan serveres kold, men er bedst varm.
4 personer (tilbehør)
- 150 g pillede hvidløg (2-3 hele hvidløg)
- 250 g piskefløde
- Evt. 3 g revet citronskal (det gule skind af 1 citron)
- Salt og peber
- Vakuumer de pillede hvidløg, piskefløde og evt. citronskal i en lynlåspose (eller: frys piskefløden først i en vakuumpose, der lægges fladt i fryseren uden at svejse posen. Når fløden er stiv efter et par timer kan de andre ingredienser kommes i posen og den kan vakuumeres).
- Tilbered 85°/1:00.
- Hvidløgscremen kan nu køles ned og gemmes nogle dage.
- Før servering varmes cremen i en gryde.
- Blend det hele så cremen skummer op, og smag til med salt og peber (og evt. citronsaft).
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fjerkræ | Kylling, hel | 144 | |
Fjerkræ | Kyllingebryst | 200 | 145 |
Fjerkræ | Kyllingelår | 204 | 147 |
Grønt | Aubergine | 336 | 213 |
Grønt | Bønner, grønne | 336 | 218 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.