Italiensk salat er en traditionel dansk pålægssalat med lettilberedte grøntsager i mayonnaise. Grøntsagerne i salaten er her suppleret med asparges og de er alle sous vide-tilberedte, så de får en perfekt konsistens og stor smag.
Italiensk salat er godt tilbehør til skiver af kalvetunge, kogt skinke (eller skinkeculotte) eller hamburgerryg på rugbrød.
4-6 personer (tilbehør)
- 100 g grønne (evt. hvide) asparges
- 100 g ærter, sous vide-tilberedt 85°/0:20
- 120 g gulerødder
- 120 g mayonnaise
- 7 g (1 stor tsk) sennep
- Tilbered og afkøl grøntsagerne.
- Skær asparges og gulerødder i stykker på 1-2 cm, gem aspargeshovederne til pynt
- Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber (og evt. lidt citronskal og -saft).
- Pynt med aspargeshovederne.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Gris | Hamburgerryg | 139 | 74 |
Gris | Skinkeculotte | 139 | 70 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.