Kaffe kan “koldbrygges” på et par timer i sous vide (normalt tager det et døgn), og kaffen får en rund og fyldig smag med lav syre og uden bitterhed. Smager godt varm eller kold, og som basis i iskaffe.
Her bruges 1 del kaffe til 10 dele vand. Hvis man sætter kaffemængden 50-75% op, får man en kraftigere smag f.eks. hvis man vil bruge den med isterninger og mælk i en iskaffe (eller hvis man foretrækker en stærk kaffe).
4 kopper (2-3 krus) kaffe
- 50 g groftmalet kaffe (som til stempelkaffe)
- 500 g vand
- Hæld kaffe og koldt vand i et glas. Brug et glas der fyldes ca. 80% så det står stabilt i vandet om lidt. Skru låget på.
- Tilbered kaffen.
- Filtrer gennem et kaffefilter (skold filteret først for at fjerne bismag), gerne over i et rent glas med låg. Man kan også bruge et tefilter, det går hurtigere så kaffen ikke afkøles så meget, men vil ikke fange det fineste grums, der vil lægge sig på bunden af koppen.
Drik kaffen lun (brug opvarmede kopper, da kaffen ikke er meget varm, når den er tilberedt på denne måde og filtreret), eller køl den ned og drik som forfriskende, kold kaffe.
Man kan også bruge den til en iskaffe med halvt mælk og et par isterninger.
Server gerne et stykke sandkage til!
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.
Hej Carsten
Hvad er forskellen på dine bøger? Jeg har Sous Vide 2.0 og vil gerne høre om hvorledes Sousvide håndbogen er forskellig fra SV2.0
Mvh
Per
Hej Per tak for det! Den nye bog indeholder mange flere (også nye) opskrifter og anvisninger. Du kan se mere om forskellene her Mange hilsner, Karsten https://www.sousvide20.dk/forskellen-paa-de-to-sous-vide-boeger/