Godt til rødt kød som oksemørbrad, på et stykke letristet brød, eller som fyld i kylling, vagtler, eller mørbrad af gris.
4 personer (tilbehør)
- 25 g skalotteløg
- 25 g smør
- 200 g kantareller
- 40 g rødvin
- 50 g piskefløde
- Timiankviste til pynt
- Pil skalotteløgene og skær dem i små tern.
- Rens kantarellerne: Børst snavs af, skyl hvis nødvendigt, men tør dem straks så de ikke bliver bløde. Skær meget store svampe i mundrette stykker.
- Steg løgene i smørret til løgene er bløde og gennemsigtige, men ikke brune.
- Skru op til høj varme, og tilsæt så kantarellerne, lidt timian og steg 5 min. Tag nogle kantareller fra til pynt.
- Tilsæt rødvin, evt. kødsaft fra retten og piskefløde og kog ind.
- Tilsæt de ekstra kantareller og smag til med salt og peber. Pynt evt. med lidt timiankviste.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.