Karrysauce smager fyldigt og spændende når den er hjemmelavet. Passer godt til ris sammen med bl.a. retter med kød af gris, lam eller kylling.
4-6 personer (tilbehør), næsten lige så let at lave dobbelt portion
- 150 g løg, finthakket
- 8 g (af 2 fed) hvidløg, finthakket
- 30 g friskrevet ingefær
- Evt. 2 g (1 lille tsk) tørret, spidskommen
- 150 g revet æble
- 25 g olie
- 10 g (1 stor spsk) karry
- 15 g (1 spsk) hvedemel
- 500 g hønsebouillon
- 250 g kokosmælk (eller piskefløde)
- Sæt bouillonen til opvarmning i en gryde.
- I en anden gryde: Brun løg, hvidløg, ingefær og evt. spidskommen i olien.
- Tilsæt karry og rør rundt til det dufter af karry.
- Drys melet i under omrøring.
- Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen og rør det ud.
- Tilsæt kokosmælk/piskefløde og revet æble og rør godt.
- Lad sovsen simre under jævnlig omrøring så den ikke brænder på. Kog ind til ønsket tykkelse, ca. 5-10 min.
- Blend og smag til med salt og peber og evt. æblecidereddike.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Hvilling | 167 | |
Fisk | Lange | 174 | |
Fjerkræ | Kalkunbryst | 196 | 141 |
Gris | Nakkefilet | 124 | 85 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.